loader image

Satelles I Wasted Struggle I Heartlapse I On Graves • ROBOT

fri23jul20:00fri23:15Satelles I Wasted Struggle I Heartlapse I On Graves • ROBOT

Event Details

SATELLES I WASTED STRUGGLE I HEARTLAPSE I ON GRAVES
• 2021. július 23., péntek
• Helyszín: Robot (1073 Budapest, Akácfa u. 49.)

Ha van szubkultúra, ami tényleg igényli a személyes kapcsolatok visszaállítását a COVID után, az biztosan a hardcore/punk világa, generációtól és hangzástól függetlenül. Július 23-án pedig végre ismét találkozhat négy olyan zenekar a Robotban, akik azonos értékrenddel és küldetéstudattal, mégis más hangzásvilággal és kifejezésmóddal sajátítják ki a műfajt egy fülledtnek ígérkező klubkoncerten.

• A Satelles a tavalyi évet új lemezének véglegesítésével töltötte: a szeptemberben a Pongo Pongo Collective gondozásában megjelenő 3AM Confessionst az az Alan Douches maszterelte, aki többek között a Converge, a Modern Life Is War és a Touche Amore lemezein is dolgozhatott. Az új, szám szerint harmadik album pedig már az előzetes single-ök alapján is kinyitja a társadalmi kérdésekben mindig aktív melodikus hardcore/punk zenekar világát a screamo, a post-punk és a folklór irányában. A zenekarnak a nyáron ez az egyetlen klubkoncertje, a Roboton kívül csak a Fekete Zajon és a debreceni Campus Fesztiválon lépnek fel a lemez megjelenése előtt.

• A Wasted Struggle még a világjárvány kitörését megelőzően hozta ki rég várt új nagylemezét, az Agenda of Feart, ami a zenekar fenyegető, baljós atmoszférateremtő erejét definiálta újra. A kilencvenes évek metalos hardcore-ja és az ezredforduló extrémzenei határfeszegetései által inspirált zenekar Alakszai Lászlóval (Touch, Contra) úgy tudta újradefiniálni magát, hogy közben semmit sem veszített erejéből, kifejezőerejéből és saját karakteréből.

• Előttük a Heartlapse áll színpadra, akik az elmúlt három évben túlnőtték azt a keretrendszert, hogy csak reménységként tekintsen rá az itthoni underground. A disszonáns metalcore, a screamo és a tudatosan szerkesztett, helyenként post-rockos textúráktól sem idegen zenei kavalkád, amiben egyaránt megjelenik a Norma Jean vagy a The Number Twelve Looks Like You hatása is, immáron végképp kiteljesedett, hiszen a zenekar rég várt bemutatkozó nagylemeze, a Remains regionális értelemben is hiánypótló kiadványa a határfeszegető keményzenei undergroundnak.

• Az este pedig a black metal, a crust, a sludge és a hardcore/punk határterületén saját zenei világot építő On Graves nyitja, akik duóként gondoskodnak majd az alaphangulatról. Szirota Márió (ex-Alvin; This Calling) és Hudák Máté (Gyilkos) zenekarát élőben is az a kémia határozza meg, amit a rögzített hanganyagok is visszaadnak, így az utóbbi évek egyik legizgalmasabb formációjával kiegészülve válhat teljessé a line-up.

MENETREND:
20:00 I Kapunyitás
20:15 I On Graves
21:00 I Heartlapse
21:45 I Wasted Struggle
22:30 I Satelles
23:45 I ROBOT Rock – A belváros rockdiszkója

JEGYEK:
• 2.500 Ft (Az online értékesítés 2021. június 25., 10:00-kor indul!)
• A koncertre csak száz (100) jegy kerül értékesítésre, a belépő megváltásával pedig a helyszínt és a fellépőket egyaránt támogatod!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK:
• A belépés a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

#satelles #wastedstruggle #heartlapse #ongraves #concert #hardcore #hardcorepunk #metalcore #crust #sludge #robot #abelvarosrockklubja #instantfogaskomplexum #budapest

Time

(Friday) 20:00 - 23:15

Location

Robot