loader image

Riki (US - Dais Records) I Nuovo Testamento (US/IT - Avant! Records) • INSTANT - Budapest

mon21nov20:00mon23:00Riki (US - Dais Records) I Nuovo Testamento (US/IT - Avant! Records) • INSTANT - Budapest

Event Details

RIKI (Los Angeles, US – Dais Records)
NUOVO TESTAMENTO (Los Angeles/Bologna, US/IT – Avant! Records)
• 2022. november 21., hétfő
• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
• https://tixa.hu/instant-20221121

RIKI (Los Angeles, US – Dais Records)
A Los Angeles-i Riki a kaliforniai deathrock/postpunk színtér tagja volt, játszott a Crimson Scarlet nevű deathrock/anarchopunk zenekarban, majd 2017-ben úgy döntött, hogy kipróbálja magát szólóban is és a 80-as évek csillogó újhullámos, újromantikus szintipop hangzása felé fordult. A bemutatkozó lemeze 2020-ban jelent meg az INHALT-os Matia Simovich produceri segédletével a kultikus Dais Recordsnál (ami olyan nagyszerű zenekarok otthona, mint a Xeno & Oaklander, a Drab Majesty, az Adult., a Tempers, a HIDE, és még hosszan lehetne sorolni) és azonnal lelkes kritikai és közönségsikert aratott, ami az olyan kiváló szintipop-slágerek fényében, mint a Napoleon, a Böse Lügen, az Earth Song vagy a Strohmann egyáltalán nem meglepő. 2021 végén megjelentette a második nagylemezét is Gold címen, szintén a Dais Recordsnál, ezúttal a Telefon Tel Avivból Ismert Joshua Eustis produceri munkájával. Ezen a táncos slágerek (pl. Lo, Marigold, Porque Te Vas) mellett csendesebb, melankolikusabb darabok hallhatók, de koncerten azért főleg a tempósabb, táncparkettre hívó számok vannak többségben, ahogy ezt nyáron a Wave Gotik Treffen, a Fekete Zaj vagy a Kalabalik Pa Tyrolen közönsége is megtapasztalhatta, mely fesztiválokon nagy sikerrel lépett fel.
https://www.facebook.com/riki.la.band
https://www.instagram.com/riki.band
https://riki.bandcamp.com
https://open.spotify.com/artist/2ZKV0fn29TwN5movYoesj7

NUOVO TESTAMENTO (Los Angeles/Bologna, US/IT – Avant! Records)
A szintén Los Angeles-i Chelsey Crowley a Crimson Scarlet énekesnője volt (ahol együtt játszott Rikivel), majd az olasz Andrea Mantionéval és Giacomo Zattival megalapította a Nuovo Testamentót. Az első EP-jükön, a 2019-es Exposure-ön (mely a nagyszerű olasz Avant! Recordsnál jelent meg) még coldwave/postpunk zenét játszottak, viszont ezután a gitárokat szintizátorra cserélték, és a bemutatkozó nagylemez, a 2021-es New Earth (szintén az Avant! Records kiadásában) már a szintipop és az italodisco világába kalauzol (természetesen azért egy kicsit sötétebb, mondhatni darkwave-es kiadásban). A lemez hatalmas sikert aratott világszerte, több magazin, oldal, blog az év lemezének vagy egyik legjobb lemezének választotta, szinte az összes dal (Michelle Michelle, The Searcher, Electricity, Golden Boy, Vanity) nagybetűs sláger rajta, igazi táncparkettgyilkos himnuszok. Amerikában már nagy sikerrel mutatkoztak be élőben, most végre Európába is eljutnak, itthon is átélhetjük ezt a csodát.
https://nuovotestamento.bandcamp.com
https://www.instagram.com/nuovotestamento.band
https://open.spotify.com/artist/70MnQHSuHcHizcq5qma5vA

JEGYÁRAK
• Elővétel: 3.600 HUF (2022. november 20. éjfélig!)
• Normál: 3.900 HUF (Az esemény napján 16 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)

• https://tixa.hu/instant-20221121
• Elővételes jegyek kizárólag a Tixa online rendszerében!
• Az elővételes jegyértékesítés kezdete: 2022. október 4., 11 óra!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A részvétel 10 és 18 éves kor közötti látogatóink részére megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében, 10 éven aluliak részére jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.

#riki #nuovotestamento #synthpop #newwave #newromantic #italodisco #darkwave #darkitalo #postpunk #alternative #concert #instant #instantfogaskomplexum #budapest

Time

(Monday) 20:00 - 23:00

Location

Instant-Fogas Komplexum