loader image

Red Swamp I Croword (A) • ROBOT

fri10sep20:00fri23:15Red Swamp I Croword (A) • ROBOT

Event Details

RED SWAMP I CROWORD (A)
• 2021. szeptember 10., péntek
• Helyszín: Robot (1073 Budapest, Akácfa u. 49.)
• Kapunyitás: 20:00

CroworD: 20:40
Red Swamp: 21:45

A magyar mocsár összecsap az osztrák gleccserrel! Két kiváló metálbanda olvasztja le az arcotokat ezen a nem mindennapos bulin, csapjatok le az elővételes jegyekre, amíg vannak!

A dallamos stoner-metálban utazó RED SWAMP végre újra megkezdi őszi klubturnéját a Robotban, a Tiszassippi és a Desertdrive legjobb nótái mellett pedig az új, nemsokára megjelenő Time to Die nagylemez dalaiból is válogatnak majd finomságokat!

A CROWORD Ausztria egyik legjobban őrzött metálkincse: a bécsi banda 2021-től új felállással folytatja a 2012 óta elég alaposan kitaposott dallamos death metál vonalat. Új, 4 számos EP-jük a 2022-ben érkező második nagylemezük előfutára.

JEGYEK:
• https://tixa.hu/robot_20210910
• Elővétel: 1.500 HUF (Kizárólag a Tixa online rendszerében!)
• Helyszín: 2.000 HUF (Kizárólag a helyszínen belépéskor!)
• Elővételes jegyértékesítés: 2021. augusztus 10. 17 órától!

AMIT A ZENEKAROKRÓL TUDNI ÉRDEMES:

RED SWAMP:
A stoner/sludge metálban utazó (egymás közt csak “szmókermetál”) Red Swamp neve ismerős lehet bárkinek, aki akár fél szemmel is nyomon követte a magyar fémzenei underground történéseit az utóbbi években. A srácok 2015-ös alakulásuk óta kettő, külföldön és itthon is kiváló fogadtatásban részesülő nagylemezt jelentettek meg (Tiszassippi és Desertdrive), jó pár turnén, fesztiválon és nagy volumenű fellépésen vannak túl; Talentométer fődíjasok, többszörös tehetségkutató nyertesek, Hangfoglaló támogatottak, Wacken Metal Battle-veteránok.

Dalaik a Sabbath-Down-Clutch háromszög legerősebb stílusjegyeit öltözteti modern köntösbe: tonnás súlyú riffek, hatalmas refrének és markáns lüktetés jellemzi zenéjüket.
A Red Swamp színpadon él igazán – mindegy, hogy az raklapokból van összerakva egy vidéki ház pincéjében, vagy épp egy fesztivál tágas deszkáiról van szó.
Mindent megtesznek, hogy koncertjeik erőteljesek, közvetlenek, és emlékezetesek legyenek, többek között ezért mindig magukkal viszik a “rusnyán-kitömött-állat” kollekciójukat kabala gyanánt.

Harmadik, “Time to Die” című nagylemezük 2021 őszére várható, melyet a svéd metálzseni Jens Bogren (Sepultura, At the Gates, Soilwork, Arch Enemy, stb) masterel. Április 8-án jelent meg a “Goddamn” című második single az albumról.

CROWORD:
A CROWORD 2012 alakult Ausztriában, Stájerországban, már első EP-jük, a “Manifest of Mortal Sickness” kivívta a nemzetközi sajtó elismerését. A banda modern felfogású dallamos death-metálja átütően komplex dalszerkezetekkel, irdatlan keménységgel és fülbarát dallamosságával a 90-es évek götheborgi death szcénáját idézi.

2018-ban jelent meg első nagylemezük, “The Great Beyond” címmel, melyet a banda producelt és szintén Jens Bogren masterelt. A zenekar büszke sokatmondó szövegeire melyek szabadságról, tudásról, a megismerhetetlen megismeréséről szólnak.
A CROWORD felállása 2021-ben szinte teljesen újjáalakult, az alapító-basszusgitáros Lukas Rappitsch új tagokkal írta az új EP-t, ami a 2022-ben érkező nagylemez előfutára.

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK:
• A belépés a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

#redswamp #croword #stoner #sludge #metal #robot #abelvarosrockklubja #instantfogaskomplexum #budapest

Time

(Friday) 20:00 - 23:15

Location

Robot