loader image

Őszi Yu Party

sat11sep(sep 11)20:00sun12(sep 12)04:00Őszi Yu Party

Event Details

Balkan Party

Helyszín: Instant-Fogas (1073 Budapest, Akácfa utca 51.)

Kapunyitás 20h

21h Városok az Osztrák-Magyar Monarchiában c. könyv bemutatása, Lovra Éva szerzővel beszélget Bereczki Zoltán

22h Yu party (balkáni mulatós zene)
Rezidens: DJ Macsity

Belépő: 2000 Ft

Azt hittük már nem küldhetünk ilyen levelet nektek, másfél év telt el a 2020 februári Bajaga koncert után. Akkor még vidámak voltunk együtt, aztán érkezett a másfél éves bezártság, jól tudja mindenki, nem kell ecsetelni. De most újra együtt lehetünk, énekelhetünk, vidámak lehetünk, találkozhatunk a szívünknek oly kedves emberekkel. Nem tudjuk mi érkezik az ősz második felében, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy újra találkozhassunk.

Szeptember 11-én várunk benneteket egy új helyszínre, az Instant-Fogas Komplexumba (1073 Budapest, Akácfa utca 51), amely Európa legnagyobb szórakozóhelye, Budapest szívében! 7 táncterük van, mi megkaptuk a legnagyobbat és legszebbet, az Instantot, ahová csak Yu Party-s belépővel lehet bejutni, saját hatalmas tánctérrel, kiváló hang- és fénytechnikával, hosszú bárpulttal (tudjuk hogy mindig ez a kritikus:), illetve különteremmel ahol beszélgetni, borozgatni lehet nyugalomban. Van a helyszínen egy nagy szabadtéri terasz is, ahová ki lehet lépni cigarettázni, úgyhogy mindenkire gondoltunk:) Saját bejáratunk lesz az utcáról, figyeljétek majd a bejáratnál a feliratokat.

20h-tól kaput nyitunk és először ismét a kultúráé a főszerep, Városok az Osztrák-Magyar Monarchiában c. könyvet mutatjuk be, Lovra Éva topolyai származású építőmérnők szerzővel Bereczki Zoltán építész, műemlékvédelmi szakember fog beszélgetni. Lovra Éva urbanisztikai kutatásai során arra jutott, hogy a kiegyezés kori Habsburg Birodalom, és azon belül a történelmi Magyarország városait nemcsak közös sors, hanem sajátosan közös arculat is összeköti. Azt is mondhatnánk, hogy ez a korszak (1867–1918) – legalábbis a nem mindig hálás utókor szemében – a városfejlődés különös, kegyelmi állapotát képviseli. Ez alatt a viszonylag rövid, de annál termékenyebb időszak alatt a magyar városok sok tekintetben elérték az európai rokonaik műszaki fejlettségét, és megformálták saját arculatukat is. E térség városai jellegükben nemcsak közel állnak egymáshoz, hanem a mindennapi élet keretei, az utcák, a terek és az épületek arculatán is érezni lehet az egykor közös gazdasági és kulturális élet gyökereit. Ez a sajátos „közép-európaiság” nyilvánul meg Lovra Éva könyvének témájában is. Ezen az estén a vajdasági városok kerülnek fókuszba, Újvidék, Szabadka, Zombor.

22h-tól pedig DJ Macsity pörgeti meg a korongokat és indul be a déli őrület hajnalig, táncolni, énekelni fogunk kifulladásig, örülni a találkozásoknak, szabadságnak.

Amire figyeljen minden törzsvendégünk: korlátozott a helyszín befogadóképessége, ezért érdemes időben jönni, elég gyorsan telt ház lesz.

Természetesen az óvatosság is fontos, ezért minden hivatalos előírást szigorúan be fogunk tartani:

• Zenés-táncos rendezvény a jelenleg hatályos a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/B. § 2. bekezdése értelmében kizárólag VÉDETTSÉGI igazolvánnyal látogatható. A védettség igazolására a plasztik kártyát és a mobil applikációt is elfogadjuk – mindkét esetben a személyazonosság igazolására alkalmas, arcképes hatósági igazolványt is fel kell mutatni.

• A kormányrendelet módosulása – https://bit.ly/3gwKXuZ – lehetővé teszi, hogy a 18 ÉV ALATTIAK védettségüket igazolni tudó szülő – vagy a szülő által meghatalmazott nagykorú – felügyelete alatt látogathatják a zenés-táncos rendezvényeket.

• 2021. július 1-től NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadjuk az UNIÓS Covid-IGAZOLÁSt az oltottságról vagy átesettségről.

• Azon országok listáját, amelyek által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri, a 7/2021. (IV. 29.) KKM rendelet – https://bit.ly/2WixTTE – tartalmazza (Szerbia, Horvátország, Montenegró, Szlovénia, Észak-Macedónia, Románia stb.). A Magyarország által elfogadott külföldi védettségi igazolások mintái itt találhatóak: https://bit.ly/2W85ijF

A résztvevő, aki a rendezvény területére (területfoglalási engedélyben meghatározott terület) belép, önkéntes és kifejezett beleegyezését adja ahhoz, hogy a rendezvényen való részvétele esetén, annak során kép-, hang- és filmfelvétel készüljön róla. A résztvevő ezzel kapcsolatban a rendezvény területére történő belépéssel kifejezetten hozzájárul ezen felvételek akár teljes egészének, akár részleteinek későbbi, a szervező és megbízottjai által készíttetett reklámhoz, promócióhoz történő felhasználásához idő-, tér-, mód- és mértékbeli korlátozás és külön díjazás vagy értesítés nélkül.

Time

11 (Saturday) 20:00 - 12 (Sunday) 04:00

Location

Instant-Fogas Komplexum