loader image

KRETENS x BTK '80 x BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ • INSTANT

fri17may19:00fri23:00KRETENS x BTK '80 x BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ • INSTANT

Event Details

KRETENS x BTK ’80 x BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ
• 2024. május 17., péntek
• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
• Kapunyitás: 19:00
• tixa.hu/instant-20240517

MENETREND
19:00 – Könyvbemutató : “Nem az a punk, aki… magyar punk
20:00 – BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ
21:00 – BTK ’80
21:50 – KRETENS

✘ Könyvbemutató : “Nem az a punk, aki… magyar punk 1980-1989.”
Az ismertetés házigazdája Izsák Attila, a magyar (és a nemzetközi) punk műfaj élő enciklopédiája. Vendégek: László Viktor (Sexepil); Sal István (Invázió ’84); Toncsi Cox (Hisztéria); Harkányi Vera és Holló Péter (punk rajongók).
A könyv, más portékákkal együtt (CD-k, bakelit lemezek, pólók és kitűzők) a helyszínen is megvásárolhatók!

✘ BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ
A magyar horror punk története a Világ legrövidebb könyvei sorozatban is extravékony kiadványnak számít. A Bloody Holly And The RicketZ 2020-as megalakulásával mindenesetre beleírta nevét az ominózus kötetbe, ráadásul férfi énekes – női hangszeresek felállásával egyéni – stílszerűen vérvörös – színfoltnak mondható. A Slashes To Slashes, Guts To Guts EP megjelenése után a négyes jelenleg is dolgozik debütáló nagylemezén, melynek Féregjárat című, első magyar nyelvű szerzeményében Varga „Takony” Zoltán (Cpg) is vendégeskedett. Ezenkívül Slice Slice Baby című szerzeményünk felkerült a Horror Punk’s Not Dead című nemzetközi dupla válogatás-CD harmadik kiadványára.
Diszkográfia:
2023 – Féregjárat (single)
2023 – Absinthe with Jack (single)
2023 – White Magic Kills (single)
2021 – Slashes to Slashes, Guts to Guts (EP)
• facebook: facebook.com/bloodyhollyandthericketz
• youtube: https://bit.ly/3q3cIAV

✘ BTK ’80
Ez az 1983-ban alakult new wave-punk zenekar a műfaj egyik hazai úttörője. Sodró lendületű dalaikra az amerikai The B-52’s, a Pretenders, a Devo és az angol Gary Numan, ill. The Stranglers mellett a nyugatnémet új hullám jeles képviselői, mint az Ideál, a DAF és a Trió is hatással voltak. Ez utóbbi formáció adta az ötletet Vörös Zoli billentyűsnek, hogy ő is megtanulja a legendás hírű CASIO VL1 mini szintetizátor professzionális használatát, és azóta, ezen hangszeren ő a világ legjobbja. A BTK tagjai az 1984. évi feloszlás után országos hírű zenekarok tagjai lettek: Jerabek Csaba az F.O. System basszusgitárosa, Molnár Lujó a Vágtázó Halottkémek szólógitárosa, Szendrey Szasza Zsolt pedig a Sex Action énekese lett. A BTK 2018-ban újjáalakult, 2023 óta pedig BTK’ 80 néven működik tovább.
• Facebook: https://www.facebook.com/btknewwaveband

✘ KRETENS
A Kretenst 1981-ben alakította négy tizenéves srác és hamar kultzenekarrá váltak a punk színtéren. Persze gyorsan felfigyelt az ébredező szubkultúrára az Állambiztonság is, egyre sűrűsödtek a „technikai okok” miatt elmaradt koncertek. 1983-ban járt Magyarországon egy francia forgatócsoport, akik a magyar punkot dokumentálták, persze az akkori törvények szerint illegálisan. Nemcsak a filmben, de a forgatócsoport visszatérése után kiadott „Világ lázadói harcra fel!” kislemez-válogatáson is szerepelt a Kretens. Az erős kéz hamar gyengült, 1985 körül hirtelen olyan szinten csökkent a nyomás, hogy a Kretens a Pecsában játszhatott 1500-2000 ember előtt többször is. Sőt, még egy NSZK-beli rövid turnét is engedélyeztek a zenekarnak, amelyet hatalmas sikerrel csináltak végig. A New York Times is foglalkozott a kelet-európai punk mozgalommal, így a Kretens-szel is, címlapon hozva Hemü fotóját. Ahogy enyhült a levegő, szaporodtak a koncertek. Együtt koncerteztek Henry Rollins-sal, a UK. Subs-szal, New Model Armyval, Discharge-al és más külföldi zenekarokkal.
A banda az elmút években is folyamatosan aktív, nemrégiben jelent meg új albumuk Punk’n’Christ néven.
• https://www.youtube.com/watch?v=UU8g8VlfSl0
Kretens koncert az A38-on:
• https://www.youtube.com/watch?v=Fn2_KRpYJ6o
• Facebook: https://www.facebook.com/kretens

JEGYEK
Elővétel: 3.000 HUF (2024. május 16., éjfélig!)
Normál: 4.000 HUF (Az esemény napján 18 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)

• Elővételes jegyek kizárólag a Tixa online rendszerében!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A részvétel 10 és 18 éves kor között megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.
• A részvétel 6 és 10 éves kor között jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.

#kretens #btknewwaveband #bloodyhollyandthericketz #punk #newwave #rockandroll #concert #instant #instantfogaskomplexum #budapest

Time

(Friday) 19:00 - 23:00

Location

Instant-Fogas Komplexum