loader image

march, 2022

fri04mar20:0023:30Idea - Lemezbemutató I Chimpull • ROBOT20:00 - 23:30 Dance floor:RobotEvent type:ConcertMusic style:rock

Event Details

IDEA – ‘GYORSAN ELTŰNŐ HOSSZÚ NAPOK’ LEMEZBEMUTATÓ Vendég: CHIMPULL
• 2022. március 4., péntek
• Helyszín: Robot (1073 Budapest, Akácfa u. 49.)
• https://tixa.hu/robot-20220304

JEGYEK
• Elővétel: 1.500 Ft (2022. március 3. éjfélig!)
• Normál: 2.000 Ft (Az esemény napján 16 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)
• Elővételes jegyek kizárólag a Tixa online rendszerében!

IDEA
Az Idea (korábban 1LIFE) egy 2016 óta aktív rockzenekar. A Szolnokon alapított trió tagjai jóformán együtt nőttek fel a közös zenéléssel eltöltött évek alatt, az első pillanatban kialakult szoros barátságnak köszönhetően pedig egymás minden mozdulatát, rezzenését és gondolatát jól ismerik a színpadon, a próbateremben vagy éppen a kedvenc helyük teraszán. Az első találkozás óta mára valódi alkotóközösséggé kovácsolódtak, a cél viszont ugyanaz maradt: valami olyat alkotni, ami szakmailag és gondolatilag is egyedi és kiemelkedő tud lenni, amellett, hogy a lehető legtöbb emberhez eljutnak a dalok és a zene által elbeszélt üzenetek, történetek.
2016-os bemutatkozó koncertjük óta már az ország szinte minden szegletében színpadra álltak, kezdetektől fogva saját számokból álló repertoárral. Voltak már többek között a Kiscsillag, a Blahalouisiana és a Zaporozsec előzenekara, 2019 nyarán közönségszavazással bekerültek az East Fest programjába, Esztergomban a Comedium Corso nagyszínpadán szórakoztathatták a fesztiválozókat, az évet pedig Budapesten az Akvárium Klub KisHalljában zárták. A színpadi rutin és az egyre gyarapodó rajongótárboruk szeretete mellett a szakma elismerését is megszerezték. 2018-ban elnyerték a Ceglédi Utcazene Fesztivál fődíját, 2019-ben pedig a törökszentmiklósi AztaQ-n elért első helyezésükkel bejutottak az Öröm a zene! országos tehetségkutató-sorozat döntőjébe. A pandémiai kirobbanása óta, a bizonytalan körülmények ellenére is arra törekednek, hogy a lehető legtöbb alkalommal állhassanak színpadra a fővárosban és vidéken egyaránt, amire szerencsére a 2020–2021-es szezonban is volt alkalmuk bőven önálló koncertek formájában, illetve vendégzenekarként is.
Első nagylemezük 2019 januárjában jelent meg Nincsen kérdés címmel, a második album pedig 2022. február 25-én érkezik. A Gyorsan eltűnő hosszú napok címet viselő anyagról már napvilágot látott néhány dal, ezek közül több is videoklip kíséretében, például a Valóság vagy a Farkasszem, amelynek elkészülését az NKA Könnyűzene Kollégiuma támogatta.
• Facebook: https://www.facebook.com/ideazenekar
• Instagram: https://www.instagram.com/ideazenekar
• YouTube:https://tinyurl.com/Ideazenekar-YouTube
• Spotify https://tinyurl.com/Ideazenekar-Spotify

CHIMPULL
A Chimpull egy egyetemistákból álló Indie Rock zenekar, akik az élő zenei élmény híveiként zakatolnak előre. A zenekart három, akkor még középiskolás jóbarát alapította, akiket az addigi más zenekarokban szerzett tapasztalataik, illetve a szüleiktől örökölt zenei véna vezérelt. A 2018-as év a zenei kohézió megtalálásáról szólt, viszont helyi szinten elértek apróbb sikereket Szeged kisebb klubjaiban, illetve tartottak egy guerilla koncertet a SZIN Fesztiválon is. Ezeken a koncerteken bizonyította rátermettségét Miklós beugró énekesként és mint a buli egyik fő motivátora, kis időre rá állandó szerepet is kapott a zenekarban énekesi fronton, később még az is kiderült róla, hogy tapasztalata van a klasszikus zenében és ráadásul amerikai ösztöndíja során zongoristaként játszott a Brooks School jazz zenekarában. 2019-ben kijött első saját számuk Csákány címmel, ahol még Levi állt az énekesi fronton. Ennek a számnak a megírásától, a studiómunkán át, a kiadásig nagyon sokat tanultak a tapasztalt Ábrahám Zsolttól (Heaven Street Seven) aki bevezette a fiatal előadókat a zenekészítés fortélyaiba, és aki producerként állandó jelenléttel irányította a folyamatokat. A zenekari lét egyik legmeghatározóbb élményeként élték meg a fiatalok a számnak a Recorder.hu-n történő megjelenését és a későbbi M2 Petőfi Televízió „Én vagyok itt” című műsorában való szereplést. A szám sikerének eredményeként több meghívást is kaptak Szegeden belül, többek közt felléptek a Sexepil és Ligeti György előzenekaraként a JATE Klubban, meghívást kaptak egy rövid koncertre a Szegedi Sportcsarnokban, illetve egy külön projekt keretén belül játszottak a Szegedi Nemzeti Színház főszínpadán, ahol egy darab betét zenéit játszották élőben. 2020 nyarát a szegedi rajongótábor építésével töltötték számos koncertet rendeztek a helyi népszerű klubokban, majd amikor a vírus ezt már nem tette lehetővé elkezdték felvenni az eddig megírt számaikat. Novemberben elkészítették második klipjüket, aminek a debütálása szintén a Recorder.hu-n történt és a közönség is kiválóan fogadta, ehhez elkészítették első zenekari merch csomagukat is.

2021 elején, a kiadott számaik tovább bővültek a 100 Élet című szerzeményükkel, ami egy szolid lyrics videót kapott kisérőül, majd júniusban a Csajok, Hölgyek, Durvák címen bejegyzett zenéjük is elérhetővé vált. A zenekar a 2021-es Öröm a Zene országos tehetségkutató szegedi állomásán elnyerték az előkelő első helyezést ezzel bejutva az Analog Music Hall-ban tartott nagydöntőbe, ahol sikeresen helytálltak, majd augusztusban a Bagossy Brothers Company előzenekaraként bizonyítottak a szegedi Partfürdőn. 2022 első felében pedig kiadják első nagylemezüket is.
• Facebook: https://www.facebook.com/Chimpull/
• Instagram: https://www.instagram.com/chimpull_/
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfaOdLxGbg_oJL1PDyLezew
• Spotify: https://open.spotify.com/artist/0ZdIV5An9gpBv4qR67HoZX?si=29sf_8FtQOmGGad8UO7V3w&nd=1

A koncertek után ROBOT Rock – A belváros rock diszkója

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A belépés a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően védettségi igazolás (védettségi kártya, EESZT alkalmazás, 48 órán belüli negatív PCR teszt) és fényképes személyazonosító igazolvány együttes felmutatásával lehetséges.
• 18 év alatti oltással nem rendelkező személy a koncerten védettségi igazolással rendelkező nagykorú személy kíséretében vehet részt.

#ideazenekar #chimpull #rock #indierock #concert #robot #abelvarosrockklubja #instantfogaskomplexum #budapest

Time

(Friday) 20:00 - 23:30

Location

Robot

Akácfa u. 49

X